......имам следния плах въпрос......след автомивка пълнят ли ви се стоповете с вода.......значи вече съм отчаян, всичко е уж уплътнено със силикон, запушил съм всички фуги отвън като нарочно задържах да влезе силикон и навътре, от към багажника фугите и отворите също са олепени и напълно залепени(буквално шпакловани с силикон), но се пълни, и нищо не помага, лошото е че не мога да разбера откъде......на двете коли съм с такива, само десен стоп на червената не се пълни с вода......постоянно вадя крушките да се изпарява водата, тръгна да карам, забравя че не съм ги вкарал, много гадна работа......някой има ли подобни ядове????
Известие
Collapse
No announcement yet.
Към колегите с така наречените кристални(лексус тайп) задни стопове......
Collapse
X
-
Към колегите с така наречените кристални(лексус тайп) задни стопове......
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Тагове: Няма
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение......имам следния плах въпрос......след автомивка пълнят ли ви се стоповете с вода.......значи вече съм отчаян, всичко е уж уплътнено със силикон, запушил съм всички фуги отвън като нарочно задържах да влезе силикон и навътре, от към багажника фугите и отворите също са олепени и напълно залепени(буквално шпакловани с силикон), но се пълни, и нищо не помага, лошото е че не мога да разбера откъде......на двете коли съм с такива, само десен стоп на червената не се пълни с вода......постоянно вадя крушките да се изпарява водата, тръгна да карам, забравя че не съм ги вкарал, много гадна работа......някой има ли подобни ядове????
Виждал съм на всички стопове и фарове "дренажи" така, че да не се образува конденз.
Бях си свалял и чистил фаровете на 155-цата като след това ги бях яко залепил. При дъжд и автомивка се потяха. Направих малка дупка, голяма колкото кърфица (~2мм) от вътрешната страна и постепенно изчезна конденза и спряха да се потят.sigpic
-
Баси потенето трябва да е, два от тях събират по 2-3 мм вода, през стъклото се вижда, и каква е логиката само след миене да се "потят"......."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Е не са ли ти грозни тея фарове. Мен лично въобще не ми харесват. Виждал съм доста на различни коли и наистина много от тях имат влага вътре и си мислех че е така щото са "made in china" и не са уплатнени. Ама от това което прочетох разбирам че проблема не е в оплатнението ами само в трите думички "made in china"
Comment
-
Aз на 164-та ей така мазах силикон,мазах и вода,водааа...
накрая махнах мазалото и всичко си дойде на място(за фаровете имам предвид)
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеТова е краен вариант....
трябва да има вентилация
при теб по някаква причина липсва и това е най-лесното решение
освен това не се вижда от никъдеНе о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщениеАз си мисля точно защото стопът не "диша", затова ти се изпотяват.
Виждал съм на всички стопове и фарове "дренажи" така, че да не се образува конденз.
Бях си свалял и чистил фаровете на 155-цата като след това ги бях яко залепил. При дъжд и автомивка се потяха. Направих малка дупка, голяма колкото кърфица (~2мм) от вътрешната страна и постепенно изчезна конденза и спряха да се потят.
Ники огледай ги хубаво тея стопове да нямат някъде почти незабележима цепка и оттам да се пълнят...с маркуча като я миеш пълнят ли се?Mercedes W202 - 200kompressor 99'
Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99'- ex''
Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'
Comment
-
Стоповете няма да ги махна, щото ме кефят......на тоя етап не мисля и да ги дупча, явно ще търся проблема, и ще мацам със силикона......
Мерси за мненията....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщениеА аз пък мисля,че след като се поти значи е влязла влага.Може да е минимално но е влязла.Имал съм такъв проблем и след като открих процепа през който влиза тази влага и го лепнах със силикон се оправи всичко.
Ники огледай ги хубаво тея стопове да нямат някъде почти незабележима цепка и оттам да се пълнят...с маркуча като я миеш пълнят ли се?
Можеш да си направиш опит - вземи празно и сухо пластмасово шише. Затвори го много добре и залепи със силикон около капачката. След това го сложи в хладлника за няколко минути. Веднага след това го изкарай на парното ..... и така 2-3 пъти. Ще видиш какъв е резултатът
След това, както е залепено шишето, му направи 1-2 дупки - някъде и повтори опита.
После напиши каква е разликата
Ето това е решението:
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеНе е
трябва да има вентилация
при теб по някаква причина липсва и това е най-лесното решение
освен това не се вижда от никъдеsigpic
Comment
-
Колеги - на тоя етап знам какво е конденз, колите са били от студено на топло, от сухо на мокро, от дъжд на слънце и обратно......това се получава само след автомивка, иначе никога......и не е конденз, а вода - пълни се с вода......2-3 мм се събира......това ако е конденз, аз съм Дачия......плюс това те си има откъде да си дишат, погрижил съм се за това....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеКолеги - на тоя етап знам какво е конденз, колите са били от студено на топло, от сухо на мокро, от дъжд на слънце и обратно......това се получава само след автомивка, иначе никога......и не е конденз, а вода - пълни се с вода......2-3 мм се събира......това ако е конденз, аз съм Дачия......плюс това те си има откъде да си дишат, погрижил съм се за това.....sigpic
Comment
-
Аз големи ядове брах с тоя конденз като си правих фаровете ГТА...А тогава не валеше дъжд! Беше си яко жега и дори в най-големия пек, те се потяха ли потяха и се събираше бая водица...
Та в този ред на мисли и аз бях омазал ОБИЛНО със силикон, който явно беше някакъв боклучив, защото според мен той бе главния виновник за парите във фара....Дефакто...смени силикона с някакъв "квалитетен"
Как ги изцерих фаровете...Отварях им капаците и оставях колата на най-слънчевото възможно място с фарове към слънцетоИ така я държа цял ден...Вечерта като се поскрие слънцето хоп и затварям капаците
Процедурата се повтаряше около седмица, докато напълно изгоних (изпарих) влагата, парите от силикона и прочие...
А това, че въпросното явление се получава само на автомивка...Според мен има и голямо значение с каква вода я къпеш колата...Студена, хладка, Топла ?Това също съм забелязал, че влияе на запотяването на стъклото
Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
Comment